Sådan forspirer du krydderurter

Skal din have, altankasse eller vindueskarm bugne af lækre, friske krydderurter til sommer?

Krydderurter med til at skabe et miljø i din køkkenhave, og de tiltrækker bier og andre nyttedyr. Så set at få sat krydderurter til forspiring!

Friske, nyplukkede eller tørrede krydderurter giver smag og kan hjælpe på smagen af de fleste måltider. Krydderurter kan bruges på mange måder, og hvad du vælger er helt op til dig og dine smagsløg. Krydderurter skal der til, og vi er storforbrugere, så der kan være en del penge at spare ved at dyrke dem selv.

friske-krydderurter

Krydderurter dækker over et mange forskellige planter, der bliver brugt af mange i dagligdagen til blandt andet madlavning.

Krydderurter kan du have mange forskellige slags af, de bliver flittigt brugt i salat og alt mulig form for madlavning.

Du kan købe krydderurtefrø for 20 kr. og forspire frø til udplantning i haven og drivhuset i løbet af foråret.

Til madlavning er der Masser af krydderurter at vælge imellem som rosmarin, solbærsalvie, basilikum, citronverbena, persille, salvie og timian.

krydderurter-16

Men du kan også vælge kun at dyrke det du bruger mest af, f.eks. purløg, hvidløg, persille og dild – fordi det er kun de krydderurter du i bruger madlavningen. her

Har du nogle gamle dåser liggende, som du ikke bruger mere, kan de bruges til at plante krydderurter i. Du kan begynde at forspire krydderurter allerede i marts måned, hjemme i vindueskarmen. Bredt udvalg af krydderurter.

Forspir hjemme i stuen, både til altan, krukker, højbedene og i til bedene i haven.

De fleste er krydderurter nemme at dyrke, og det står bag på frøposen hvordan du dyrker dem fra frø

Her et par stykker udvalgt.

Timian Basilikum er sås direkte ovenpå jordoverfladen og klappes ned, da de vil have lys, ellers spire de ikke. Du kan starte indendørs i vindueskarmen, eller drivhus marts-april, når der er 20 grader. Udplantes må dog først sættes udenfor, når man ikke længere risikerer nattefrost.
, eller når det er varmt om natten, sættes et solrigt sted i læ. Hvil det er en kold er det bedst at lade dem blive i drivhus eller indendørs. Klik

Purløg, Rosmarin, Persille forspires fra marts måned. Udplantes fra maj på et solrigt sted.